تبلیغات
مطبخ پارانزیم - پلو قیسی

پلو قیسی

سلام به دوستای خوبم با یه پلو خورشت  خوشمزه که البته

از آذربایجان شوروی یاد گرفتم در خدمت تتون هستم البته

من یه تغییراتی دادم چون با ذائقه من جور نبود ولی شما

حتما میتونید با همون دستور درست کنید .

و افرادی که آلبالو پلو یا خرما پلو دوست دارن یا غذاهای

ملس دوست دارن میتونن درست کنن

من اول مواد اصلی رو میگم بعد موادی که خودم جایگزین

کردم و میگم

البته من با نصف مواد درست کردم

مواد لازم:

پلو                                              1 کیلو

گوشت گوسفندی بدون استخوان     1 کیلو(من بجاش گوشت چرخ کرده

استفاده کردم و گوشت قلقلی درست کردم)

 

پیاز خرد شده  برا پیاز داغ                   5 یا 6 عدد

قیسی  زرد                                    200گرم

زردالو خشک                                  200گرم

شاه بلوط                                      200گرم (آلو خشک استفاده کردم)

کشمش                                    یه پیاله گل سرخ

کره                                          به مقدار لازم

زعفران دم کرده                          به مقدار لازم

زرد چوبه و فلفل سیاه و نمک        به مقدار لازم

آب لیمو تازه                               به مقدار لازم


طرز تهیه:

برنجی که قبلا خیس کردید رو آبکش کنید .

به مقدار دلخواه تون کره آب کنید و کمی زرد چوبه داخل کره بریزید

و مخلوط کنید  بعد در ظرف بزرگی برنج آبکش شده رو با کره مخلوط

کنید تا همه برنج ها با کره و زرد چوبه آغشته بشه .





و هر ته دیگی  دوست داشتید  در قابلمه ای که میخواهید برنج

رو دم کنید درست کنید( البته ته دیگ این  پلو با ته دیگ های

دیگه فرق میکنه که  در پست بعدی دستورشو میزارم )



وبرنج رو روی ته دیگ بریزید و روی برنج تقریبا یه استکان

زعفران دم کرده بریزید  بعد یه پارچه تمیز یا دم کنی رو قابلمه

بزارید و زیر قابلمه شعله پخش کن بزارید و بزارید برنج دم بکشه



در این فاصله میریم تا مواد خورشتی رو آماده کنیم.

اول 5 یا 6 تا پیاز رو خلالی خرد کنید و پیازداغ آماده کنید



بعد گوشت گوسفندی بدون استخوان رو که  خردشده رو

داخل ماهی تابه بریزید با یه قاشق روغن با حرارت خیلی

کم  تفت بدید تا گوشت آب بندازه و تاحدی  که  باز آبش

کشیده بشه و گوشتها تقریبا کمی حالت سرخ شدن به خودشون

بگیرن و پخته بشن.

البته من بجای گوشت از گوشت چرخ کرده استفاده کردم و

گوشت قلقلی درست کردم و سرخشون کردم



بعد در قابلمه دیگه کمی آب بزارید بجوشه و بعد شاه بلوط ها

رو بریزید داخلش تا بمدت 10 دقیقه تا بپزه بعد از پخته شدن

پوست شو بگیرین و با یه قاشق غذا خوری کره تفت بدید

که البته من شاه بلوط پیدا نکردم و به جاش از آلو خشک

استفاده کردم.

قیسی هارو خلالی خرد کنید و با کمی کره با حرارت کم

تفت بدید.


کشمش هارو هم تفت بدید


زردالو خشک هم  تفت بدید.



وقتی همه مواد رو تفت دادید تموم شد در ظرفی که گوشت

پخته شده ...اول گوشت بعد روی گوشت پیاز داغ رو بریزید

بعد قیسی ها رو بریزید و روی  قیسی ها شاه بلوط هارو بریزید

و روی اونا کشمش ها و بعد روی کشمش ها زردالو خشک های

تفت داده شده رو بریزید همه اینا باید ردیفی بچینید روهم و دست

آخر کمی زردچوبه و فلفل سیاه روی موادمون بریزید و کمی کره

کم بریزید و یه استکان زعفران دم کرده روی مواد بریزید و آب

لیمو تازه رو به دلخواهتون روی مواد بریزید و درانتها کمی آب

بریزید و در قابلمه رو بزارید تا با حرارت کم بمدت 15 دقیقه

بپزه و آبش کشیده بشه و تقریبا یک یا دو قاشق آب بمونه که

دیگه آماده هست.







بعد موقع سرو پلو رو در دیس بکشید و مواد خورشتی رو

وسط پلو یا کنار پلو سرو کنید و از ته دیگ هاهم برا تزیین

میتونید استفاده کنید حتی از موادی که تفت دادین میتونید برا

تزیین کنار بزارید و استفاده کنید.

این پلو مخصوص آذربایجان شوروی هست که در مراسم های

خاصشون درست میکنن  که خیلی خوشمزه میشه.

البته بازم یاد آوری میکنم که من بجای گوشت گوسفند از گوشت

چرخ کرده که کوفته قلقلی درست کردم استفاده کردم .

و چون شاه بلوط پیدا نکردم آلو خشک  و جایگزین کردم که واقعا

خوشمزه شده بود و این غذا  با ذائقه افرادی که ملس دوست دارن

خیلی ساز گاره  و اونایی که دوست ندارن شاید نتونن بخورن

این و گفتم محض اطلاع که اگه دوست نداشتین درست نکنید.

 







طبقه بندی: انواع چلو و پلو های مخلوط(20)،

تاریخ : یکشنبه 17 خرداد 1394 | 07:08 ب.ظ | نویسنده : پارانزیم | نظرات
.: Weblog Themes By VatanSkin :.


هدایت به بالا

کد هدایت به بالا

خرید ساعت مچی

|

کد قفل کردن راست کلیک